Genieten tussen huis en tuin! Genieten tussen huis en tuin!
Onderdak Buytenshuys Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Het hele jaar door zitcomfort! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Genieten tussen huis en tuin! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Finse sauna

Een Finse sauna is de plek om u terug te trekken. In de hoge temperatuur van de sauna is het mogelijk om even uw hoofd volledig leeg te maken. Verder heeft deze hoge temperatuur een positieve uitwerking op de gezondheid. De hoge temperatuur helpt namelijk tegen alle soorten klachten.

Ontstaan

Een sauna is ruim 1000 jaar geleden ontstaan in Finland. Deze Finse sauna was nog vrij simpel. In die tijd leefden de Finnen onder de grond. Om deze ruimtes te verwarmen werden er stenen opgewarmd totdat deze roodgloeiend waren. Om de temperatuur snel omhoog te krijgen werd er water over deze stenen gegoten. Hierdoor steeg de temperatuur zodanig dat de Finnen zwetend hun kleding uit deden.

Hedendaags

Hedendaagse sauna's zijn een stukje comfortabeler. Door het gebruik van een heater die de stenen opwarmt, wordt de volledige ruimte opgewarmd. De luchtvochtigheid is echter de meest belangrijke klimaatfactor. In het geval de luchtvochtigheid te laag is verdrogen de slijmvliezen, dit leidt tot droge ogen en mond. Is de luchtvochtigheid te hoog geeft het een benauwd gevoel. De luchtvochtigheid is te reguleren door water op de hete stenen te gooien, net zoals het 1000 jaar geleden in Finland ook al werd gedaan. In plaats van een sauna in onder de grond kunt u nu uw sauna in een tuinhuis verkrijgen.

Binnen- en buitensauna

Een Finse sauna is een uitstekende sauna voor zowel binnen- als buitengebruik. Heeft u al een binnensauna en wilt u deze buiten gaan gebruiken? Geen probleem, de tuinhuisjessite biedt vele soorten en maten tuinhuisjes aan. In veel van deze tuinhuisjes zou u uw sauna kunnen plaatsen, waardoor u binnen meer ruimte overhoudt.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een compleet overzicht van Finse sauna's. Finse sauna

Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinhuisjes
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van Tuinhuisjessite

 • Complete
  tuinhuisjes
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding