Genieten tussen huis en tuin! Genieten tussen huis en tuin!
Onderdak Buytenshuys Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Het hele jaar door zitcomfort! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Genieten tussen huis en tuin! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Geïmpregneerd tuinhuis

De meeste tuinhuizen worden standaard onbehandeld geleverd, per hout type verschilt het hoe belangrijk impregneren is. Wanneer wij gaan kijken naar bijvoorbeeld een tuinhuis van Noord-Europees vurenhout is impregneren heel belangrijk. Noord-Europees vurenhout is een flexibel hout wat veel werkt en vanuit zich zelf niet perse duurzaam is. Door het impregneren verlengd u de levensduur van een tuinhuis van Noord-Europees vurenhout aanzienlijk. U kunt een tuinhuis op 2 manier impregneren.

Dompel impregneren:

Dompel impregneren wil zeggen dat het volledige tuinhuis pakket (houtwerk) in een bad word gelegd met impregneer vloeistof. Hier zal het tuinhuis voor een korte duur in liggen en vervolgens wordt het ergens te drogen neer gelegd. Uw tuinhuis is nu geïmpregneerd, maar wat houd dit precies in? Het impregneer vloeistof is in het hout getrokken en zorgt ervoor dat uw tuinhuis beter beschermd is. Naast de bescherming heeft u nu een onderhoudsvriendelijke periode van ca. 2 tot 3 jaar. Het grootste voordeel is dat u bij ontvangst van uw tuinhuis direct kunt beginnen met opbouwen en niet eerst alle planken hoeft te schilderen. Dompel impregneren gebeurt vaak met groen (natuur kleur), bruin of donkergrijs impregneer vloeistof.

Hoge druk impregneren:

Bij veel tuinhuis leveranciers in Nederland wordt er gekozen voor dompel impregneren, zoals hierboven gelezen houdt dit in dat het hout i neen bad ligt en vervolgens geïmpregneerd is. Dit geeft uw tuinhuis een bescherming en onderhoudsvriendelijke periode van ca. 2 tot 3 jaar, het hout is op de oppervlak beschermd. Bij Buytenshuys kiezen wij vaak specifiek voor het onder hoge druk laten impregneren. Een duurzaam proces waarbij het gehele houtpakket in een ketel gaat en onder 9,5 bar druk in het impregneer in het hout wordt geperst, waardoor het heel diep het hout in gaat. Dit proces zorgt ervoor dat uw tuinhuis voor 10 jaar lang beschermd is en onderhoudsvriendelijk, zodat u mooi tijd overhoud voor andere leuke dingen! Het hoge druk impregneren is ook afhankelijk van welke tuinhuis leverancier u kiest, een tuinhuis van Lugarde bijvoorbeeld gaat uit van zulk kwalitatief Noord-Europees vurenhout dat hoge druk impregneren geen toegevoegde waarde is. De kern is zo hard dat het hoge druk impregneren lang niet zo diep gaat als van een merk als OLP. Een Lugarde tuinhuis is de hoogste kwaliteit van Noord-Europees vurenhouten tuinhuizen die wij leveren bij Buytenshuys.


Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinhuisjes
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van Tuinhuisjessite

 • Complete
  tuinhuisjes
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding