Genieten tussen huis en tuin! Genieten tussen huis en tuin!
Onderdak Buytenshuys Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Het hele jaar door zitcomfort! Bekijk hier meerdere mogelijkheden
Genieten tussen huis en tuin! Bekijk hier meerdere mogelijkheden

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik mijn tuinhuis onderhouden?

Alle eigenaren van tuinhuisjes ontkomen er helaas niet aan: onderhoud. Een houten bouwwerk heeft dat per definitie nodig. Hout is namelijk een natuurproduct dat gevoelig is voor vochtigheid. Door vocht ontstaan schimmels die houtrot veroorzaken, met als gevolg dat de kracht van het hout drastisch vermindert.

Het is dus erg belangrijk om het hout actief te beschermen tegen vochtigheid. Doet u dat goed, dan kan de gebruiksduur van uw bouwwerk meer dan verdubbelen.
Lees meer over het onderhouden van uw tuinhuis...

Wat is een geïmpregneerde tuinhuis?

Uw product kan door middel van vacuum, druk impregnering worden geïmpregneerd bij de Tuinhuisjes Site. Dit proces gebeurt in een grote ketel. 
De ketel wordt eerst vacuum getrokken, daarna wordt deze gevuld met impregneermiddel. Als de ketel vol is wordt het impregneermiddel onder hoge druk in het hout geperst. Dit proces wordt door een computer geregeld. Deze meet het aantal liters wat verbruikt wordt. Nadat het benodigde aantal liters is verwerkt, loopt de ketel leeg en is uw tuinhuis goed en onder KOMO KEUR verduurzaamd.

Lees meer over het impregneren van uw tuinhuis...


Hoe plaats ik mijn tuinhuis?

Bij het plaatsen van een tuinhuisje komen veel zaken om de hoek kijken. Dingen waar je beter van te voren goed over na kunt denken, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan. De Tuinhuisjes Site helpt je graag om alle belangrijke vragen bij langs te lopen.

Tuinhuisje zelf bouwen goedkoper dan prefab?

Een tuinhuis is vaak een behoorlijke investering, ook al is het ene exemplaar goedkoper dan het andere. Misschien overweegt u daarom om geen “prefab” bouwpakket aan te schaffen, maar uw huisje helemaal zelf te bouwen.Toch is een zelfgebouwde tuinhuis nauwelijks goedkoper – en soms zelfs duurder – dan een vooraf gefabriceerd exemplaar!

Bouwvergunning nodig?

Vanaf 1 december 2010 heeft u voor bepaalde kleine constructies in delen van België geen bouwvergunning meer nodig, zo heeft de Vlaamse regering besloten. Wel komt er een meldingsplicht voor sommige constructies, maar voor veel kleinere werken hoeft u voortaan geen vergunning meer te verkrijgen of een melding te doen.

 

Offerte aanvraag

 • Zoek de tuinhuisjes
  van uw voorkeur
 • Bel ons voor advies
 • Profiteer van uw
  scherpe offerte
+31 (0)85 - 760 70 90

Enkele voordelen van Tuinhuisjessite

 • Complete
  tuinhuisjes
 • Maatwerk is
  onze specialiteit
 • Snelle levering
  mogelijk
 • Profiteer van een
  scherpe aanbieding